
Amerika’da düzenlenen yarışmada üç Türk takım ödül kazandı.
İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri Uluslararası Roket Mühendisiliği Yarışması’nda
22 ülkeden gelen 143 takımla, 2 bine yakın öğrenciyle yarışıp dereceye girdi.
ÜÇ FARKLI KATEGORİ
Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen IREC adlı yarışmada, Türk takımları arasında en yüksek dereceyi İTÜ öğrencileri aldı.
Yarışmaya TÜBİTAK desteğiyle katılan ekiplerden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa öğrencilerinden oluşan Gök – Han Roket Takımı da yüklü fırlatma kategorisinde üçüncülük elde etti.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi de roketleriyle görevi başarıyla tamamlayan takımlar arasında yer aldı.
Roketler üniversitelerin laboratuvarlarında, öğrencilerin emeğiyle bir yıla yaklaşan ar-ge çalışmaları sonunda ortaya çıktı.
tvt news sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
tvt news Haberler
