Çanakkale ve Antalya’da orman yangını

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Bugün iki noktada daha çıktı.

‘nin Lapseki ilçesinde tarım arazisinden ormanlık alana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Dişbudak köyünde tarlada başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye giden Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale başlattı.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada da Dişbudak köyünde saat 11.40 sıralarında tarlada başlayan yangının ormana sıçradığı belirtildi.

ÜÇ UÇAK VE DÖRT HELİKOPTER HAVALANDI

Yangına 3 uçak, 4 helikopterle havadan, 11 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozerle karadan müdahale edildiği bildirilen açıklamada, “An itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yoktur.” ifadesine yer verildi.

Bu arada, Vali Ömer Toraman’ın durumu Yangın Yönetim Merkezi’nden takip ettiği, sahadaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldığı belirtildi.

Çanakkale ve Antalya'da orman yangını - 1 Antalya’daki yangın yerleşim yerlerine yakın bir bölgede başladı

ANTALYA’DA

Bugün bir yangın haberi de Antalya’dan geldi.

Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Seralara ve yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangına ekipler, karadan ve havadan yoğun müdahalede bulunuyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

Aynı bölgede iki gün önce çıkan yangın, ekiplerin 3,5 saatlik çalışmasıyla söndürülmüştü.

Çanakkale ve Antalya'da orman yangını - 2 Antalya’daki çalışmalara turistler de destek verdi

TURİSTLER DE MÜDAHALEYE KATILDI

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde ormanda çıkan yangın, birçok seraya, tarım arazisine ve zeytin ağaçlarına zarar verdi.

Ekipler, rüzgar nedeniyle etkisini artıran yangına karadan ve havadan müdahaleyi sürdürüyor.

Yangının yakınlardaki bir akaryakıt istasyonuna ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Vatandaşlar ile bölgedeki otellerde konaklayan, denize girmek için gelen turistler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bazı turistler kovalara yerdeki su birikintilerini doldurup, alevlere müdahale etti.

Buca’daki orman yangınında dehşet anı: “Burası cehenneme döndü!”


tvt news sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

About admin

Check Also

Nemlendirici sandığınızdan daha önemli

Modern hayatın temposu, şehir havasının hengâmesi, uykusuz geceler ve ekranların mavi ışığı derken, cildimizin kendi …

Bir Cevap Yazın